Βρείτε μας στο Facebook Follow me

Internationale Grüne Woche Berlin

Διεθνής Πράσινη Εβδομάδα Βερολίνου, 17 - 26 Ιανουαρίου 2014
79η Έκθεση Τροφίμων και Αγροτικών Προϊόντων
Η παγκοσμίως σημαντικότερη εκθεσιακή πλατφόρμα των γεωργικών επιχειρήσεων!

με 1.630 εκθέτες από 67 χώρες και με εκθεσιακή επιφάνεια 115.000 τετραγωνικών μέτρων, η 78η Διεθνής Πράσινη Εβδομάδα σημείωσε το 2013 τη μεγαλύτερη επιτυχία, από την έναρξή της το 1926,μέχρι και σήμερα. Συνολικά στο εκθεσιακό αυτό γεγονός παρευρέθησαν περισσότεροι από 400.000 επισκέπτες, εκ των οποίων πάνω από 100.000 ήταν επαγγελματίες επισκέπτες από τον κλάδο των τροφίμων και των γεωργικών επιχειρήσεων. Πέρα από το εκθεσιακό κομμάτι, 600 ενδιαφερόμενοι έλαβαν μέρος στα σεμινάρια και στα workshops, που έλαβαν χώρα στα πλαίσια της έκθεσης.

Η παρουσία των 4.800 εκπροσώπων ΜΜΕ από 70 χώρες φρόντισε για τη μετάδοση των σημαντικότερων δρώμενων της διοργάνωσης σε όλο τον κόσμο. Τα επίπεδα κατανάλωσης ήταν μεγαλύτερα σε σχέση με το 2012. 113€ έφτασε η κατά κεφαλήν κατανάλωση (το 2012 ήταν 111€), με αποτέλεσμα οι εκθέτες να συγκεντρώσουν συνολικά 46 εκατομμύρια ευρώ. Τα νούμερα αυτά καταδεικνύουν την Πράσινη Εβδομάδα του Βερολίνου ως το κορυφαίο γεγονός του κλάδου, το οποίο δεν προσελκύει μόνο το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων τροφίμων που θέλουν να ενημερώσουν το κοινό για την ποιότητα των προϊόντων τους, αλλά και πάνω από 150 κορυφαία πολιτικά πρόσωπα
από τη Γερμανία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Έλληνες εκθέτες στη «Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα 2013»: Με δικό της περίπτερο συμμετείχε η Περιφέρεια Β. Αιγαίου και ο Δήμος Λαγκαδά Θεσσαλονίκης με σκοπό να προωθήσουν τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό. Ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου, που παρουσίασαν τα προϊόντα τους σε αυτήν την εξαιρετικά σημαντική πλατφόρμα γεωργικών επιχειρήσεων, ήταν ο κ. Ανδρέας Γκοράνης, ιδιοκτήτης της εταιρίας «Μελοπωλείον», με μέλι, γύρη, πρόπολη και βασιλικό πολτό, ό,τι δηλαδή παράγει η μέλισσα, και ο παραγωγός φιστικιού Αιγίνης, κ. Παντελής Λαμπαδάριος, ιδιοκτήτης της εταιρίας «Ποσειδώνιο». Την έκθεση επισκέφθηκαν Υπουργοί απ’ όλο τον κόσμο,
μεταξύ αυτών και ο Έλληνας Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, και ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, καθώς και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων αγροτικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων διατροφής. Τα προϊόντα που παρουσιάζονται στη Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα, ανήκουν στις εξής κατηγορίες:διεθνή πολυτελή προϊόντα τροφίμων, φρέσκα προϊόντα όλων των ειδών, μπύρα-κρασί-αλκοολούχα ποτά, κρέατα και λουκάνικα, θαλασσινά, τσάι-βότανα-μπαχαρικά, γαλακτοκομικά, γεωργικός και κηποτεχνικός εξοπλισμός, προμήθειες κήπου και θερμοκηπίου, συσκευές για την κουζίνα και το νοικοκυριό.

Ιστοσελίδα της έκθεσης: www.greenweek.de

Για περισσότερες πληροφορίες εκθετών, αλλά και για κάρτες εισόδου με μειωμένη τιμή προπώλησης και 10% επιπλέον έκπτωση για τα μέλη μπορείτε να απευθυνθείτε στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημο αντιπρόσωπο του Εκθεσιακού Οργανισμού του Βερολίνου στην Ελλάδα, Αθήνα, τηλ. 210 6419000 & 210 6419038 και Θεσσαλονίκη τηλ. 2310 327733.

SWF file not found. Please check the path.

kep-logo       Diavgia

kedke-logo      perifereia